märts 29, 2024

Skitouring-seiklus Tromsos

Põhjamaised merevaated, lumised mäed ja kevadine päike – mis siin veel mõelda, hakkame juba minema!

Igas päevas ootab meid uus seiklus: mõni uus mäetipp, mida avastada, või hoopis uus saareosa, mis teistmoodi vaateid pakub.

Meie seiklused viivad meid 500 km polaarjoonest põhjapoole, Tromso sadamalinna. Loodus on seal imeline ja kuuldavasti võivad siin veel aprillikuus ka virmalised üllatada!

Seiklusreisi kirjeldus

Põhja-Norra saarestikke peetakse skitouringu paradiisiks – täiesti erakordsed vaated mäetippudelt, mida lihtsalt pole võimalik mujal kogeda. Elame Tromso linna külje all looduse keskel ja valime igasse päeva uutmoodi seikluse! 

Esimesel reisipäeval kohaneme suuskadega ja saame hea tunnetuse kätte Tromso mäesuusakeskuse nõlvadel. Teeme sissejuhatuse meie vägevasse programmi ja mängime läbi mõned tehnilised harjutused koos turvalisuse koolitusega. Nii et saaksid kohe esimesel päeval hea hoo sisse ja meie selgema ülevaate, millised on Sinu ootused ja kogemused. 

Järgnevatel päevadel valime iga päev uue saareosa või mägede piirkonna, mida me üheskoos avastama läheme. Meiega on kaasatud ka kohalik skitouring giid, kes oskab valida just sellised rajad, mis on igaühele jõukohased, põnevust tekitavad ja aina isu kasvatavad. 

Igas päevas on värskes õhus seiklemist ca 6-7 tundi koos pildistamiste, vaadete nautimiste ja lihtsalt puhkehetkedega veedame enamuse päevast värskes õhus. Ühe päevadest teeme ka kergema puhkepäeva ja uudistame ringi Tromso linnas, kus asuvad maailma põhjapoolseim ülikool, toomkirik, botaanikaaed ja planetaarium.

Võiks ju arvata, et nii kaugel põhjas on meid saatmas päris krõbe ilm, aga tegelikkuses on aprillis seal juba mõnusalt soe ja kevadpäike sillerdamas nii, et kerge jume saab näkku! 

Päevased temperatuurid jäävad aprillikuus -5 kuni +5 kraadi vahele. Tromso on ka tuntud paik, kus virmalised on üsna tavapärane nähtus. Kuuldavasti peaks neid vaatemänge näha olema septembrist kuni aprillini, nii et ole valmis, et võime isegi selle üllatuse osaliseks saada!

“Skitouring on lahe kombo mägedes matkamisest ja suusatamisest. Järgmisel skitouring reisil näeme!”

Merli, Skitouring ABC 2024

Kellele?

Osalemise eelduseks on hea üldfüüsiline vorm ja vastupidavus pikalt õues viibida ja nii üles- kui allamäge liikuda. Laskumiste osas on oluline varasem mäesuusatamise kogemus. Kindlasti tuleb kasuks kui oled külastanud mäesuusakeskusi väljaspool Eestit või läbinud meie “Skitouring ABC” Itaalias Dolomiidi Alpides.

Radade valikut, tõusude pikkuseid ja tempot reguleerime vastavalt osalistele soovidele ja oskustele. 

See reis on kindlasti sobilik ka kõigile neile, kes tegelevad erinevate vastupidavusaladega. Kõrgus merepinnast ning rohked tõusumeetrid on alati tagatud. Eks selles seisneb ka oma võlu –  laskumine tundub tänu pikale tõusule veelgi magusam ja nauditavam!  

Kui Sul tekkis küsimusi, siis anna meile teada kristel@sporttravel.ee ja kohtume juba peatselt Norra fjordide keskel!

Majutus

Meie reisikoduks on Tromso Lodge and Camping hubased palkmajad, kus igasse majja mahub 4-5 inimest. Majutus on mägede taustal ja looduse keskel, Tromso keskusest ca 3,5 km kaugusel. 

Majutus on kahekohalistes tubades ja kõik toidukorrad valmistame ühiselt tiimitööna. Tervislik ja täisväärtuslik menüü on loodud koostöös toitumisnõustaja ja ühe meie eestvedaja Kädi-Liis Sepaga.

PAKETT sisaldab:

Paketi hind on 2645 eurot.

VARAJASE liituja hind: registreerudes enne 10. detsember 2024 (sh) on paketi hind 2575 eurot.

Kui Sul on oma varustus olemas, siis palun anna teada kristel@sporttravel.ee või märgi see registreerimisel lisainfo lahtrisse. 

Paindlik tasumine: registreerimise järgselt edastame broneeringuarve (500 eur/inimene), mis kinnitab Sinu reisikoha. Ülejäänud reisipaketi tasumise soovi saad valida registreerimisvormis: võimalik on tasuda tervikuna ühes osas 30 päeva enne reisi algust ja kahes osas, kus maksumusest 50% tuleks tasuda 65 päeva enne reisi algust ja ülejäänud summa 30 päeva enne reisi algust.

Reisijuht Rain Seepõld

Rain on heatujuline ja innustav reisikaaslane, keda köidavad tihti just need asjad, mis esialgu võimatuna näivad. Nii oleme koos Rainiga ette võtnud teekonna nimega “Võimatu võimalikuks.” Nimelt on skitouring esmakordselt spordialana 2026. aasta taliolümpiamängudel esindatud – lähme avastame koos Rainiga, kui kaugele on võimalik jõuda! Ela kaasa videopäeviku vahendusel ja kohtume päriselt reisil!

Võida reis kahele!

Registreeru reisile enne 30. aprill 2024 ja osaled reisipaketi “Aastavahetuse suusapuhkus Norras” loosis. 

Võitja kuulutame välja 7. mail ja saad teha üllatuse ka oma kaaslasele või sõbrale, sest auhinnareis on kahele. Meeldejääv ja aktiivselt tähistatud aastavahetus!

Seiklemisteni Norra fjordides!