Kolm põlvkonda liikudes maailma avastamas

Liikumisharjumus: eeskuju ja tegutsemisvajadus

Kadrin ja Tarmo Pintson on reisinud meiega koos juba 2019. aastast. Liikumisharjumust on nad oma lastele ja lastelastele edasi andnud aga juba aastakümneid. Nad on veendunud, et suurem töö tuleb ära teha enne teismeiga ja meil on olnud suur au näha selle töö vilju kõrvalt, sest meie liikumisreisidel lööb Pintsonite perekonnast kaasa korraga lausa 3 põlvkonda.

Kadrin rõhutab, et põhiline on ikkagi vanema eeskuju ja nii temale kui Tarmole on eeskujuks olnud nende emad-isad ja vanavanemad. „Põhiline lapsevanemaks olemise töö tuleb ära teha enne teismeiga, sest siis muutub kõik muu tähtsamaks kui pere,“ räägib  ta ja lisab, et nemad „vedasid“ oma kolme last ka teismeeas teadlikult perega kaasa, vahest ka väikese sunniga, et koos olemist ja peresidemeid hoida.

„Hästi oluline on ka see, et lastel oleksid head sportimisvahendid ja võimalused – jalgratas peab olema korras, spordijalanõud mugavad, riided läbimõeldud jne,“ selgitab Kadrin. Ta teab, et muidu tekib lastel kiiresti väsimus ja tüdimus.  

Tütar Katarina, kes tänaseks on juba ise ema kahele lapsele, ütleb et nõustub emaga täielikult. „Eks ma proovin enda lapsi samamoodi kasvatada nagu mind kasvatati. Muud moodi ju ei oskagi – ikka värske õhu ja spordiga ning ilma nutita.“ Ka vanaema Kadrin rõhutab, et nutivõitlust tuleb tänapäeva lastega pidada ja kaotajaks selles jääda ei tohi, sest muidu kaotad lapsed nutineedusele. Siingi näeb ta peamise abimehena eeskuju – kui vanemad ei istu nutis, siis pole ka lastel seda kombeks.

Sel suvel kohtume Pintsonite perega taas – seekord Austria pereseiklusel.

Aitäh, et panustate! Aitäh, et olete inspiratsiooniks!